|
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki
| Autor |
Wiadomość |
|
Johnny Knoxville
|
Tytuł: Napisane: Pt maja 22, 2009 12:12 pm |
|
 |
| Mat |
 |
|
Jakość materiałów i wykonania, dodatkowo uprościli nieco konstrukcją (ostanie Visy nie miały zwalniacza zamka). Właśnie dziś kolega pojechał oglądać Visa, składanego z niemieckich części, jeśli będzie w dobrym stanie to go kupi i będę miał okazję pobawić się polską legendą 
|
|
| Góra |
|
 |
|
Lughard
|
Tytuł: Napisane: Pt maja 22, 2009 12:55 pm |
|
Dołączył(a): Cz mar 22, 2007 10:34 pm Posty: 561 Lokalizacja: Warszawa
|
O, to świetnie  . Jeśli kolega się zgodzi, to może wrzuciłbyś zdjęcia tego Visa na forum?
_________________ Madness, as you know, is like gravity. All it takes is a little push.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Johnny Knoxville
|
Tytuł: Napisane: Pt maja 22, 2009 1:01 pm |
|
 |
| Mat |
 |
|
Pewnie, że wrzucę (jeśli go kupi).  To ma być broń dla klubu strzeleckiego w którym działamy. Jak na razie z broni z okresu DWS posiadamy
Oczywiście wszystko jak najbardziej sprawne.  (za wyjątkiem granatu, bo to atrapa) 
|
|
| Góra |
|
 |
|
Lughard
|
Tytuł: Napisane: Pt maja 22, 2009 1:23 pm |
|
|
Jestem pod wrażeniem  . A gdzie działa Wasz klub?
_________________ Madness, as you know, is like gravity. All it takes is a little push.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Heinrich
|
Tytuł: Napisane: Pt maja 22, 2009 1:33 pm |
|
Dołączył(a): Pt mar 20, 2009 8:38 pm Posty: 89 Lokalizacja: Ostrołęka
|
|
Jak uzyskałeś pozwolenie na broń?
_________________ Kłamstwo powtarzane tysiąc razy staje się prawdo-Joseph Goebbels
|
|
| Góra |
|
 |
|
Johnny Knoxville
|
Tytuł: Napisane: Pt maja 22, 2009 1:34 pm |
|
 |
| Mat |
 |
|
Bydgoszcz. Oczywiście w klubie mamy też współczesne zabawki (nawet Desert Eagle'a w kalibrze .44 Mag i SWD), ale ja wolę te drugowojenne  Broń można pooglądać sobie w mojej galerii na fotosiku (wystarczy kliknąć u góry w link "zobacz wszystkie"). Oczywiście to nie jest cała klubowa broń, ani wszystkie egzemplarze z których strzelałem  . Po prostu nie zawsze mam ze sobą aparat na strzelnicy.
Nie jest potrzebne pozwolenie na broń żeby strzelać na strzelnicy To nie jest moja prywatna broń.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Lughard
|
Tytuł: Napisane: Pt maja 22, 2009 1:49 pm |
|
|
|
A jak radzicie sobie z amunicją - trudno jest dostać?
|
|
| Góra |
|
 |
|
Johnny Knoxville
|
Tytuł: Napisane: Pt maja 22, 2009 2:10 pm |
|
 |
| Mat |
 |
|
Powiem tak, problemów nie ma, bo kupowana jest taka broń, do której można kupić amunicję. "Problemem" w "" jest kupić amunicję wysokiej jakości za rozsądną cenę. Niektórzy producenci odstawiają "kaszanę" - niska jakość amunicji sprawia, ze nie każda broń (szczególnie pistolety) chce z daną amunicją pracować. Nie mówiąc już o tym, że rozrzut na tarczy zależy od jakości amunicji. Miałem przypadek, że strzelając z Sig'a 228 odpaliła sama spłonka, a pocisk został w lufie  Na szczęście klub odesłał tą partię amunicji producentowi.
Jeśli zaś chodzi o cenę, to amunicja najbardziej popularna czyli 9 mm Luger jest najtańsza (1,50 zł). Najdroższa jest 7,62x25 czyli taka do TT i pepeszy czy pepeesa i popularny w kiedyś w Polsce Makarow (2,50 zł po niekorzystnej zmianie kursu euro). Dlatego ostatnio mniej się bawię rosyjskimi strzeladłami. Ja nie strzelam z .44 Mag i innych wynalazków typu .357, .45 ACP czy .38 Special, więc nie wiem jakie są ceny przy strzelaniu z zabawek na te rodzaje amunicji - skupiam się na drugiej wojnie i "cudownych dziewiątkach".
EDIT
Visa jednak nie będzie przynajmniej na razie, bo był w padaczkowatym stanie. Będziemy mieli za to PPS-43, w poniedziałek zrobię fotki.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Johnny Knoxville
|
Tytuł: Napisane: Pn maja 25, 2009 9:04 pm |
|
 |
| Mat |
 |
|
|
| Góra |
|
 |
|
Xentarios
|
Tytuł: Napisane: Wt maja 26, 2009 2:43 pm |
|
Dołączył(a): Cz lut 05, 2009 11:11 pm Posty: 31 Lokalizacja: Okolice Katowic :)
|
|
Johnny posiadacie może sławny karabin z czasów II Wojny Światowej MP40??
|
|
| Góra |
|
 |
|
Johnny Knoxville
|
Tytuł: Napisane: Wt maja 26, 2009 3:39 pm |
|
 |
| Mat |
 |
|
|
MP 40 nie mamy. W tym przypadku ciężko dostać coś w dobrym stanie za rozsądne pieniądze. Ale może kiedyś... Na razie klub chce kupić Garanda.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Johnny Knoxville
|
Tytuł: Re: Pistolety Napisane: Śr lip 21, 2010 6:04 pm |
|
 |
| Mat |
 |
|
Może jutro albo pojutrze narysuje się Vis z pierwszej lub drugiej serii niemieckiej. Jak go dostane w swoje rece to coś wiecej napisze.  A Garanda mamy.
|
|
| Góra |
|
 |
|
KsU
|
Tytuł: Re: Pistolety Napisane: Śr lip 21, 2010 10:01 pm |
|
Dołączył(a): Śr wrz 16, 2009 4:01 pm Posty: 329 Lokalizacja: Jacków
|
|
Parabelum macie ??
_________________ "
|
|
| Góra |
|
 |
|
Johnny Knoxville
|
Tytuł: Re: Pistolety Napisane: Pt lip 23, 2010 6:39 pm |
|
 |
| Mat |
 |
|
Mamy, w wersji artyleryjskiej z długą lufą, rok produkcji 1916, stan idealny. Istnieją plany zakupu jeszcze jednego/kolejnych P08 do tłuczenia na strzelnicy, bo artyleryjskiej parabelki ze względu na stan zachowania trochę szkoda. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/482 ... bdebf.htmlVis się narysował, we wtorek zrobię parę zdjęć i sobie postrzelam.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Johnny Knoxville
|
Tytuł: Re: Pistolety Napisane: Śr lip 28, 2010 4:27 pm |
|
 |
| Mat |